40+ Foods na Pampatibay ng Immune System kontra Coronavirus Disease

Labanan natin ang COVID-19, panatilihing malusog ang ating katawan sa pamamagitan ng pagkain ng mga pagkaing nagpapalakas ng ating immunity kontra sa Coronnavirus. Read more...

LET Reviewer: Education Technology Prof Ed

Educational Technology Part 1
1. Which of the following statements has a very limited definition of educational technology?
a. It is a profession composed of various job categories.
b. It refers to the computers used for teaching and learning.
c. It includes audiovisual materials, interactive multimedia and self-instructional materials.
d. It is the development, application and evaluation of system, techniques and aids to improve human learning

2. Which of the following statements is correct about the domains of educational technology?
a. Design is the production stage while development is the planning stage.
b. Both the design and development are the planning stage.
c. Evaluation is synonymous with implementation.
d. Utilization is the action phase.

3. Ms. Gomez is planning to integrate technology in her Mathematics class. Which of the following would be the logical steps in doing this?
I. Set the objectives
II. Analyze the learners
III. Utilize the materials with showmanship
IV. Evaluate the performance of the students
a. I, II, III, IV
b. II, I, III, IV
c. I, II, IV, III
d. II, I, IV, III

4. Which of the following is a limitation of models and real objects in teaching and learning?
a. They pose problems on storage
b. They  make learning more concrete.
c. They provide hands-on learning experiences.
d. They are readily available in the environment, around school and in the home.

5. Which group of technologies has the highest degree of concreteness?
a. Realia and computer
b. Video, picture and television
c. Digital video, film, versatile compact disc
d. Book, imaginative literature, programmed instruction

6. Mrs. Del Prado placed text together with the relevant graphics on the same page in her multimedia presentation. Which principle did she apply?
a. Split attention
b. Spatial contiguity
c. Cost effectiveness
d. Communication effectiveness

7. Mrs. Olivarez presented real samples of rocks in her General Science class. What principle did she apply?
a. Appropriateness
b. Authenticity
c. Responsiveness
d. Simplicity
8. Which is the best reason why teachers state the objectives before using instructional media?
a. To secure materials
b. To prepare the materials beforehand.
c. To determine which media to use best.
d. To be able to practice how to operate the equipment

9. Which of the following should Mr. Rivera primarily consider in determining the teaching-learning objectives and use of instructional media?
a. The assessment tool to be used
b. The learning activities
c. The learner
d. The teacher

10. Which of the following technologies provide iconic experiences to students/ children?
a. Video and books
b. Pictures and videos
c. Radio and recording
d. Modules and periodicals

11. Which of these technologies used in the classroom are arranged from the most symbolic to multisensory?
a. Real objects, print, audio-visual materials and visual materials
b. Visual materials, audio visual materials, print and computers
c. Visual materials, print, audio-visual materials and realia
d. Print, audio-visual materials, computers and realia

12. Which of the following is inappropriate in using printed visuals such as charts, graphs and drawings?
a. Provide written or verbal cues to highlight important aspect of visuals
b. Present the instructional materials simultaneously
c. Use materials that everyone can see
d. Make the presentation suspenseful

13. Susan wants to learn more English. Specifically, she wants to improve her listening skills. She has a CD player, a tape recorder and has internet access. As an English teacher, what do you suggest?
I. CDs with English listening drills
II. Tapes with English listening drills
III. Internet website such as Go4English, English Language Listening Lab or Randall's listening Lab
a. I and II
b. II and III
c. I or III
d. I, II and III

14. Which of the following statements is incorrect about the contributions of technology to student learning?
a. The quality of learning can be improved.
b. The delivery of instruction can be more interesting.
c. The method of teaching and learning becomes more interactive.
d. The role of the teacher can be changed into knowledge dispenser.

15. Mr. Tarnate, an ICT teacher takes into account technology standards to address the needs of the students and help them adapt with the changing society and technology Which of the following standards is an exception?
a. Creativity and innovation
b. Research and information literacy
c. Model digital-age work and learning
d. Technology operations and concepts

16. Ms. Vinluan, a computer teacher demonstrates understanding of local and global issues and exhibits ethical and legal use of information and communications technology tools. Which is true about her?
a. She models digital-age work and learning
b. She facilitates and inspires student learning and creativity.
c. She promotes and models digital citizenship and responsibility.
d. She designs and develops digital-age learning experiences and assessments

17. With the fast-paced evolution of technologies nowadays, why are teachers encouraged to shift gradually from a teacher-centered instruction to a learner-centered instruction?
I. A learner-centered instruction focuses on transformation of facts.
a. II and IV only
b. I, II and IV only
c. I, III and IV only
d. II, III and IV only

18. Ms. Hernandez employs student-centered instruction as the learners create their digital portfolios in her computer class. What could be developed among them through this approach?
a. Repetition and active learning
b. Mastery of skills and information delivery
c. Information processing and passive learning
d. Construction of knowledge and information exchange

19. Mr. Torres will have a multimedia presentation in his Science class. Which of the following should he avoid?
a. Consider technical quality.
b. Apply different computer effects per slid.
c. Present information through graphic organizers
d. Use contrasting colors for text and background.

20. Mrs. Sison would like to integrate technology in writing a friendly letter. Which of the following is the most effective way of doing it?
a. Let the pupils surf a friendly letter from the internet
b. Have the pupils write a friendly letter and send it through an email.
c. have the pupils forward a downloaded friendly letter to others via email.
d. Let the pupils write a friendly letter using word processing and have it critiqued by their peers.

21. Which of the following computer-based instructional materials can be used to learn new concepts?
a. Games
b. Tutorial
c. Simulation
d. Drill and practice

22. Professor dela Cruz would like to create a presentation material for her lesson on the types of computer-assisted instruction. To make her presentation effective, which?
a. Situating tool
b. Informative tool
c. Productivity tool
d. Communicative tool

23. Professor Reyes is thinking of an online learning approach by which content provides links to information at other locations and serves as a focal point for a distance education experience. Which of the following should she use?
a. Teleconferencing
b. Self-paced program
c. Web-based instruction
d. Computer-aided instruction

24. Which is NOT a basic consideration in selecting and evaluating the content of an educational technology tool?
a. Does it match the content?
b. Can it be easily dismantled?
c. Will it motivate and maintain interest?
d. Is there evidence of its effectiveness?

25. Your father wanted to finish his long dreamed course but he wanted to do it at home during his free time. Would you recommend an online learning?
a. Yes, because online learning is the "in" thing
b. No, because online learning inhibits student-teacher interaction.
c. No, because hiring a helper would enable him to attend regularly in his class.
d. Yes, because he could learn at his own pace using a wide spectrum of technologies.

Answers: 1B 2D 3B 4A 5A 6A 7B 8C 9B 10B 11D 12B 13D 14D 15C 16C 17C 18D 19B 20D 21B 22C 23C 24B 25D




Educational Technology (Part2)
1. school where there are enough resources for instruction. She wanted to start preparing her instructional materials. Which is the most systematic process in doing this?
a. Design, utilization, evaluation, development
b. Design, development, utilization, evaluation
c. Development, design, utilization, evaluation
d. Development, utilization, evaluation, design

2. Which is the most important reason why teachers need to preview their instructional materials that will be used in the class?
a. To gain confidence in using them
b. To encourage viewers to be more focused
c. To avoid potential problems that might occur while materials are in use
d. To ensure appropriateness of the materials with the objectives and target audience

3. After Ms. Rivas planned her lesson in English, she found out that the materials at hand do not match her objectives. Which is the best thing that she can do?
a. Modify the available materials
b. Teach the lesson the following day.
c. Change the objectives to match with available materials.
d. Carry out the lesson as planned and use the materials at hand.

4. Prof. Balagtas used worksheets, manipulatives, and models in teaching math to help her students understand the lessons and love the subject. What did she bear in mind when she used these materials?
a. Appropriateness
b. Balance
c. Breadth
d. Variety

5. With increasing use of educational technology inside the classroom, what role is expected of the teacher?
a. Facilitator
b. Researcher
c. Knowledge giver
d. Source of information

6. It is impractical to bring real objects to the classroom so Aaron constructed a three-dimensional visual instead. Which of the following did he construct?
a. Chart
b. Cartoon
c. Model
d. Graphic organizer

7. You asked your students to show a two-dimensional illustration of what they have understood from what they have read. Which of the following non-projected visuals are you referring to?
a. Graphic organizer
b. Print materials
c. Model
d. Realia
8. There are several reasons why teachers are reluctant in using electronic media in the teaching-learning process. Which is the most common reason?
a. The limited exposure of teachers to new equipment
b. Their incompatibility to diverse needs of the learners
c. The difficulty in integrating technology in the curriculum
d. The excessive availability of local technology in the community

9. Prof. Mandanas would like to use an audio compact disc in teaching a lesson in Filipino. In which activity in the teaching-learning process is it very effective?
a. In developing listening skills
b. In teaching creating thinking
c. In composing poems
d. In building concepts

10. Plants, pebbles, and blocks are just some of the effective instructional materials readily found in the environment if they are utilized properly. Which of the following is INCORRECT about their classroom use?
a. Pass a single object around the class.
b. Familiarize yourself with the object or model before its actual utilization.
c. Use the objects as springboard in encouraging students' active participation.
d. Make sure that the realia and model are large enough to be seen by the whole class.

11. Prof. Ruiz uses projected visuals such as Digital Liquid Projector (DLP) in presenting her lesson. What could be her main reason for using it?
a. The projected materials are readily available.
b. They are more abstract than any other visuals.
c. Most projected visuals can be obtained at no cost.
d. She can easily prepare for own transparencies in advance.

12. Ms. Samonte used a film clip in teaching Social Studies concepts to her First Year High School class. However, she found out that it was ineffectively used in the classroom. When is technology considered INEFFECTIVE?
a. When it promotes mastery of the lesson
b. When it makes viewing more interesting
c. When it helps attain the objectives of the lesson
d. When it induces alienation on the part of the learners

13. Your principal purchased new computer units for your Learning Resource Center. Which of the following should be your last consideration in using the technology?
a. Computers can be used for entertainment.
b. Computers can be used for research activity.
c. Computers can be used for interactive presentation.
d. Computers can be used to reinforce discussion of difficult concepts in class.

14. Computers can be classified according to the roles they play namely communicative tool, informative tool, and constructive tool. What is the other role of computers not mentioned in this item?
a. Instructional tool
b. Situating tool
c. Utility tool
d. Application tool

15. Which of the following categories of CAI will you use in your class if your objective is to increase proficiency in a newly learned skill or refresh an existing one?
a. Tutorial
b. Simulation
c. Drill and practice
d. Instructional game

16. Which of the following is an ineffective use of Presentation software?
a. Darken the room.
b. Use appropriate pacing.
c. Read directly from the slides.
d. Allow interaction with the learner.

17. Which of the following is NOT an example of a communicative tool?
a. Chat
b. Electronic mail
c. Teleconferencing
d. Multimedia encyclopedia

18. Why is one-way delivery of information a misuse of communication tools?
a. Because the teacher expects the student to study more
b. Because it requires activities that focus on thinking than responding
c. Because it enables the users to focus more on higher level cognitive activities
d. Because this kind of practice lessens interaction capabilities of communication tools

19. Internet consists of thousands of connected computer networks around the world. Which term does not refer to internet?
a. NET
b. On-line
c. Cyberspace
d. Information Superhighway

20. Which technology tool can Prof. Soriano use to communicate asynchronously with her students?
a. Chat and blog
b. Chat and instant messaging
c. Blog and video conferencing
d. Electronic bulletin board and email

21. In your computer subject, you allow your class to chat as part of your motivation before discussing to them the roles of computer as a tool. How is chat used in t his context?
a. Information tool
b. Application tool
c. Communicative tool
d. Situating tool

22. Which statement is INCORRECT about computer conferencing?
a. It refers to live student interaction with an expert.
b. It is also known as discussion forum or bulletin board.
c. It also refers to online class discussions, forums or debates.
d. It permits two or more individuals

23. Which instructional application will you introduce to your class if your objective is to help them find and use information resources available in the internet?
a. Webquests
b. Hybrid course
c. Scavenger Hunt
d. Distance education

24. In the delivery of distance education, what computer application is used to organize instructions and track students records and progress?
a. Computer-based Multimedia
b. Computer-assisted Instruction
c. Computer-mediated Education
d. Computer-managed Instruction

25. When is distance education as effective as the traditional instruction?
a. When the method, technologist and assessment used are appropriate to the required competencies.
b. When the course requires more face-to-face communication between the students and teachers.
c. When students depend more on their online mentor.
d. When there is student to student interaction.

Answers: 1B 2D 3A 4D 5A 6C 7A 8A 9A 10A 11A 12D 13A 14B 15C 16C 17D 18D 19B 20D 21B 22A 23C 24B 25A

You can download Education Technology Prof Ed reviewer here.

 


Do Not Sell My Personal Information
- ListPH.com | Top List Philippines